Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.
Všeobecné záväzné nariadenie mesta Košice č. 103 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice/nariadenie o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach/ finančný limit s účinnosťou od 01.01.2023 je nasledovný.Príspevok na jedno jedlo, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa a žiaka vo výške nákladov na nákup potravín podľa vekových kategórií:Materská škola - stravníci od 2-6 rokovDesiata : 0,55 €Obed: 1,20 €Olovrant: 0,45 €celý deň: 2,30 €Stredná škola a dospelí stravníci Obed: 2,60 €Materská škola - diétne stravovanie - stravníci od 2-6 rokovDesiata: 0,65 €Obed: 1,50 €Olovrant: 0,55 €celý deň: 2,70 €Platba za stravné sa uhrádza do piateho dňa v mesiaci. Odhlásiť, respektívne prihlásiť dieťa na stravu je možné do 8. hod. ráno.Spôsob úhrady: - trvalým príkazom - internet bankingom - poštovou poukážkouProsím rodičov, aby pri platbe stravného do " správa pre prijímateľa " napísali meno dieťaťa a triedu, ktorú dieťa navštevuje.IBAN SK15 5600 0000 0004 4248 7143Realizácia diétneho stravovania v školských jedálňach.Magistrát mesta Košice, oddelenie strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže realizuje od 1.9.2013 diétny stravovací systém na vyhradených základných a materských školách. Diétne stravovanie je možné pripravovať pre deti a žiakov, u ktorých podľa posúdenia ošetrujúceho lekára zdravotný stav vyžaduje osobitné diétne stravovanie.Zákonný zástupca dieťaťa alebo žiaka toto písomné posúdenie od lekára aj so žiadosťou o poskytnutie diétneho stravovania predloží vedúcej školskej jedálne.Jedná sa o diéty : šetriaca diabetická bezglutenová / bezlepková/Zásady pri zostavovaní jedálnych lístkov.2 x - hlavné mäsové jedlá1 x - hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa s nadstavením2 x - hladné jedlá múčne a zeleninovéZásady:Prívarky zo strukovín sa zaraďujú do JL dvakrát za mesiac.Múčné prílohy /knedľa, halušky, cestoviny/ sa podávajú 1 x do týždňa.Zemiaky : 2 až 3 x do týždňa.Zelenina denne. ako šalát 2 X a v podobe oblohy 1 x.Ryby : 1 x v týždni.Nápoje sa podávajú denne v podobe pitnej vody, minerálnej vody, mlieka, nesladených ovocných a tmavých čajov.Pracovníčky školskej jedálne:Lívia Belyová - vedúca ŠJViera Kohláčová - hlavná kuchárkaMária Pravecová - kuchárka - zamestnanec v prevádzke