Vaša objednávka bola odoslaná. Keď sa zmení žlté políčko naľavo na zeleno Vaša objednávka bude potvrdená.
Pokyny pre stravníkov:Kuchyňa MŠ Všeobecne záväzné nariadenie č.237: O určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a v školských zariadeniach, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice1) Príspevok na jedno jedlo, ktorý uhrádza zákonný zástupca dieťaťa v materskej škole je: desiata: 0,55€obed : 1,30€olovrant : 0,45€.- €celkom za deň 2,30 € ........... réžia strava na mesiac : 8.- €Príspevok sa uhrádza do 5. dňa príslušného kalendárneho mesiaca. Prosím aby ste do kolónky variabilný symbol písali symbol, ktorý bol pridelený každému dieťaťu iný podľa triedy do ktorej chodí.Spôsob úhrady: internet bankingom, bankovým prevodom, poštovou poukážkou. Prosím aby ste platbu nerealizovali vkladom cez pokladňu v banke, nakoľko nám banka za váš vklad stiahne poplatok .Iban ŠJ : SK23 5600 0000 0004 42488066mobil vedúca ŠJ : 0907900187Telefón ŠJ :055/6461188email vedúca ŠJ : sjmiskovecka@centrum.sk OZNAM:Žiadam rodičov detí, ktoré odchádzajú z MŠ a majú preplatok na strave o zaslanie č.u. na ktorý odvediem preplatok za stravu.Ďakujem, vedúca ŠJ Mária Laníková Zamestnanci ŠJ :Vedúca ŠJ - Laníková MáriaHlavná kuchárka - Batkovičová MonikaKuchárka : - Semanová JankaPomocná sila : Šamková AndreaLenkine kuracie stehna :Postup :Kuracie stehná umyjeme, osušíme, posypeme grilovacím korením na hydinu. Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky.Pokrájané zemiaky ukladáme do vykosteného pekáča vo vrstvách. Každú vrstvu posolíme a posypeme červenou mletou paprikou.Na vrch nasypeme prebratú, umytú ryžu, zalejeme zeleninou ratotouille a paradajkovým pretlakom (drvenými paradajkami), ktorýrozmiešame s vodou. Na vrch položíme kuracie stehná, pokvapkáme rozpusteným maslom, pekáč zakryjeme a pečieme 45 minút.Keď sú zemiaky a ryža mäkké pekáč odkryjeme a dopečieme do zlatista. Príloha: zeleninové šaláty, zeleninová obloha.Rybie mäso v paradajkovom obale :Postup :Rybie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie a osolíme. Bielka vyšľaháme, pridáme rajčiakový pretlak, múku, olej, korenie a trošku vody, aby vzniklo cestíčko. Porcie ryby obalíme cestíčkom, uložíme do vymasteného pekáča. Pečieme v rúre pri teplote 190○C 25-30 minút. Posypeme prelisovaným cesnakom. (Žĺtka použijeme pri výrobe závarky do polievky, napr. krupicové halušky, lievanka)Cuketa dusená s batatmi :Na masle popražíme očistený prelisovaný cesnak, očistený, pokrájaný pór, očistenú pokrájanú cuketu a očistené, na kocky pokrájané bataty. Dochutíme soľou a chvíľku spolu opražíme, podlejeme malým množstvom vody. Dusíme 15 minút. Po udusení, roztlačíme a tým získame husté pyré s malými kúskami bataty a cukety. Nemixujeme. Pyré sa podáva ako omáčka na cestoviny, ktoré posypeme strúhaným syrom. Pyré je veľmi chutné aj ako omáčka k dusenej ryži a kuraciemu mäsu na prírodno.Hovädzí guláš balkánsky :Hovädzie mäso a bravčové mäso umyjeme vcelku, osušíme a pokrájame na kocky. Na oleji opražíme očistenú nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso, soľ, mleté čierne korenie, rascu a mletú červenú papriku. Mäso opražíme, zalejeme vriacou vodou a dusíme do mäkka. Do polomäkkého mäsa pridáme očistenú, na kocky pokrájanú hlávkovú kapustu, rajčiaky, zelenú papriku a udusíme. Pred dohotovením zahustíme na sucho opraženou múkou, dochutíme očisteným rozotreným cesnakom a varíme ešte 20 minút.Prílohy: zemiaková kaša, knedľa, ryža.__________________________________________________________________________